Overzicht

Specialiteit Turks recht (algemeen praktijk)
Opleiding Bahcesehir University, Faculty of Law
Talen Nederlands, Engels, Turks
Contactgegevens info@ozdermir-advocaten.nl

Latife Özdemir is derdejaars rechtenstudent aan Bahcesehir University in Istanbul en is sinds kort werkzaam als jurist bij de vestiging van Özdemir Advocaten te Istanbul. Bahcesehir University is een internationaal georiënteerde universiteit en biedt tevens verschillende mogelijkheden aan studenten over de hele wereld.

Latife Özdemir volgt haar studie in het Turks en Engels. Haar interesse ligt bij het Turks strafrecht, humanitair en internationaal recht. Naast de rechtenstudie neemt Latife Özdemir regelmatig deel aan internationale conferenties in Istanbul op het gebied van massamigratie, het vluchtelingenprobleem, terrorisme, mensenrechtenschendingen en andere globale vraagstukken.

Daarnaast volgt zij momenteel de cursus “Terrorism and counterrorism”, die wordt verzorgd door de Universiteit Leiden. Ook heeft Latife Özdemir deelgenomen aan de Turkse MUN (Model United Nations) conferentie, waar studenten van verschillende universiteiten debatteren en onderhandelen over internationale vraagstukken in de vorm van een Verenigde Naties-simulatie. Hierbij heeft zij het certificaat voor “best delegate” mogen ontvangen. 

Latife Özdemir hoopt haar kennis binnen het recht nog verder te verbreden en te zorgen voor een goede dienstlevering op het kantoor in Istanbul.