Straf & Sanctie

Internationale rechtshulp

Strafbare feiten worden vaak in internationaal verband gepleegd. Ook de autoriteiten, zoals de politie en justitie, werken op internationale schaal steeds meer samen en intensiever door middel van internationale rechtshulp bij verhoren en doorzoekingen bijvoorbeeld.

Verdachten krijgen dan ook steeds meer te maken met grensoverschrijdend onderzoek en dienen voor te komen in andere landen. Bijstand van een advocaat is in dergelijke gevallen gewenst.

Onze advocaten zijn gespecialiseerd in het toezien op de correcte naleving van verdragen en de (buitenlande) wet- en regelgeving. Özdemir Advocaten is bereid u bij te staan in dergelijke zaken en staat tevens klaar om u bij te staan in andere landen dan Nederland. Zo is mr. Özdemir in het kader van getuigenverhoren in Nederlandse en internationale strafzaken regelmatig in het buitenland, waaronder Curaçao, Turkije, België, Bulgarije, Duitsland en Thailand.

Overlevering en uitlevering

Het kan voorkomen dat een persoon in een andere land verdacht wordt van een strafbaar feit of nog een straf hebt openstaan die u nog moet uitzitten. In dat geval kan dat land aan Nederland om de overlevering of uitlevering van die persoon vragen.

Wanneer het gaat om een EU-land wordt er eerst een Europees Arrestatiebevel uitgevaardigd. Op grond van dat bevel kunt u in Nederland worden aangehouden. Vanaf dat moment heeft u recht op een advocaat. Het is verstandig om dan zo spoedig mogelijk een gespecialiseerde advocaat in armen te nemen. De advocaat kan u de procedure uitleggen en u verdedigen in uw zaak met de juiste verdedigingsstrategie.

WOTS-procedure

De WOTS (voluit: De Wet Overdracht Tenuitvoerlegging strafvonnissen) betreft de wet die strafoverdracht regelt. Het is voor Nederlandse onderdanen die vastzitten in het buiteland in sommige gevallen mogelijk om de straf in Nederland uit te zitten. U dient het verzoek in het land waar u gedetineerd bent zelf in te dienen. Na uw overdracht volgt er een omzettingsprocedure bij de Nederlandse rechter. Vanaf dat moment heeft u recht op een advocaat. Özdemir Advocaten heeft ruime ervaring in dergelijke procedures. 

Contact opnemen

Wij staan paraat om u te helpen op verschillende terreinen, bel of mail gerust voor advies. Wij hebben genoeg specialisten voor u in huis.

Verdiepen in de zaak

Onze teamleden werken in nauw overleg samen, hierdoor worden complexe dossiers op alle onderdelen overzien. Zo heeft u het beste resultaat!

Goed juridisch advies

U wordt bijgestaan door een professionele jurist. Dankzij de kleinschaligheid van ons kantoor worden uw kosten beperkt tot inzet voor de kern van uw zaak.

Juridisch advies nodig? Bel 070 – 388 20 00