Overzicht

Specialiteit Strafrecht, Internationaal strafrecht, Terrorisme, Fiscaal strafrecht Financieel–economisch strafrecht, Vreemdelingenrecht, Turks recht.
Opleiding 2001 Universiteit Leiden, master strafrecht
2012 Opleiding specialisatie strafrecht
2017 Galatasaray University, Faculty of Law
Talen Engels, Duits, Turks
Contactgegevens 06 – 24 87 95 51
y.ozdemir@ozdemir-advocaten.nl

Aangesloten bij

Nederlandse Orde van AdvocatenLidmaatschap

Nederlandse Vereniging van StrafrechtadvocatenLidmaatschap

Stichting Migratierecht NederlandLidmaatschap

Werkgroep Rechtsbijstand in VreemdelingenzakenLidmaatschap

Hukukcular DernegiJuristen Vereniging Istanbul, Turkije

Yaşar Özdemir is de oprichter en eigenaar van Özdemir Advocaten sinds 2002. Hij studeerde strafrecht aan de Universiteit van Leiden en tevens heeft hij Turks recht gestudeerd  aan Galatasaray Universiteit in Istanbul.

Yaşar Özdemir heeft ruime ervaring in zeer complexe strafzaken. Hij voert een algemene strafpraktijk en is in het bijzonder gespecialiseerd in (internationale) strafzaken op het gebied van onder andere terrorisme, witwassen, Opiumwet en moord. Hij heeft door zijn affiniteit met het strafrecht zijn kennis verder uitgebreid door de opleiding specialisatie strafrecht te volgen en is daarmee lid geworden van de Nederlandse Vereniging van Strafrechtadvocaten. Mr Özdemir staat zowel particulieren als ondernemingen bij in diverse strafrechtelijke procedures. Ook staat hij Nederlandse cliënten regelmatig bij in Turkije met betrekking tot (internationale) strafzaken, waaronder lidmaatschap criminele en terroristische organisaties.

Door zijn diepgaande kennis en zijn jarenlange ervaring als strafrechtadvocaat is hij betrokken (geweest) in tal van bekende spraakmakende strafzaken, waaronder  De Hofstadgroep (Jason W), De Piranhazaak ( Mohammed C, Souamaya S), moordzaak Milica van Doorn, de Arnhemse terreurgroep (undercoveractie OM/AIVD)  mensenhandelzaak Leeuwaarden, vervolging van de eerste huisjesmelkers Den Haag, verschillende strafzaken Syriëgangers terzake lidmaatschap terroristische organisatie IS, intrekking Nederlandse nationaliteit i.v.m. aansluiting terreurorganisaties, Moord/doodslag Alfa 12 Den Haag, misdrijven tegen de menselijkheid (Oussama A), dubbele kerstmoord Hellevoetsluis, eerwraakmoord Grevelingendam, moord/doodslag Drunen, ontoelaatbaar uitlevering wegens politiek delict, strafrechtelijke vervolging Notarissen, bedrieglijke bankbreuk/faillissementsfraude fraude/katvanger , Onderzoek Mertens, Mega Kikkergroen(criminele organisatie Den Haag), Mega-Heroinezaak Anemoon/Drugslap Bergschenhoek, Crystal methlap Wateringen (Onderzoek Chiron)

Ook heeft Yaşar Özdemir tevens door de jaren heen een reguliere vreemdelingrechtpraktijk ontwikkeld. Hij is lid van de Werkgroep Rechtsbijstand Vreemdelingenzaken en Stichting Migratierecht Nederland. Door zijn jarenlange ervaring heeft hij kennis verworven in alle aspecten van het reguliere vreemdelingenrecht en is gespecialiseerd op het gebied van onder andere visa, verblijfsvergunning als kennismigrant, beroep op Associatieverdrag Europese Unie-Turkije, intrekking Nederlandse nationaliteit, ongewenstverklaring vreemdelingen.